vineri, 5 august 2011

Almeria!

Almeria (Spania), oraş situat la baza lanţului montan Sierra de Gabor pe malul Gollfului Almeria era un impotant port la Marea Mediterană încă din timpuri romane (Portus Magnus), fiind cunoscut arabilor ca         Al-Mariyya (oglinda mării).
Oraşul a fost fondat  în anul 955, de Abd al Rahman III primul calif de Al-Andalus, îndeplimind funcţia de port, funcţie comună multor aşezări cu ieşire la mare în acea vreme.
Pe lângă o bogată istorie şi cultură, oraşul Almeria oferă plaje , munţi, rezervaţii naturale, etc.,  unul din locurile cele mai însorite din Spania având aproximativ 3000 de ore însorite pe an fiind Almeria.Temperatura medie este de 18 grade Celsius, iar în timpul verii ajunge la 25 de grade Celsius.
Almeria  este capitala provinciei cu acelaşi nume din Andalusia şi care înregistrează o populaţie de 189.789 locuitori. Economia oraşului se bazează , în cea mai mare parte, pe agricultură, numeroase sere producând tone de fructe şi legume fiind exportate peste 70% din producţie în restul Europei.

Principalele obiective turistice care pot include Almeria într-o vacanţă de neuitat sunt:

-Alcazaba - cetate medievală construită în secolul IX;
-Catedrala - cu un aspect de cetate datorită turnurilor sale;
-Biserica Renaşterii din Santiago - construită ăn anul 1533;
-Chanca - un grup de case construite in rocă;
-Castelul din San Cristobal - în prezent ruine;
-Muzeul de Almeria.

Niciun comentariu: